Neurogén eredetű elégtelen hólyagműködés | Urológiai Klinika

Vizeletelakadás okai

Tartalom

  Ha felismeri, hogy milyen okból alakult ki a panasza, a megfelelő kezelést is vizeletelakadás okai lesz kiválasztani. Ön nincs egyedül A vizelettartási panaszok minden 4. A vizeletvesztés mértéke természetesen egyénenként eltér, de akár csak alkalmanként távozik néhány csepp vizelet, akár nagyobb szivárgást tapasztal, jó, ha tudja, hogy van segítség, és többféleképpen is kezelhető a vizeletszivárgás problémája.

  Nyitólap » Betegségenciklopédia » Neurogén eredetű elégtelen hólyagműködés Neurogén eredetű elégtelen hólyagműködés Betegség meghatározás: A fent említett megbetegedés a húgyhólyag egyfajta ürülési zavarát jelenti. A húgyhólyag ezen típusú ürülési zavara eseten a húgyhólyag idegi, azaz neurogén szabályozása sérült, ami a hólyagizomzat Detrusor elégtelen összehúzódását, bénulását eredményezi. Előfordulás, hajlamosító tényezők: Az idegi, azaz neurogén hólyagürülési zavarok különböző ideggyógyászati, idegsebészeti, sebészeti, urológiai, nőgyógyászati kórképek, sérülések talaján alakulnak ki, illetve bizonyos esetekben a megbetegedés első tüneteként jelentkeznek.

  Az adatok nem nyilvánosak. Ajánlás Jó érzéssel töltött el a tudat, hogy nem vagyok egyedül. János, 53 éves Mi okozza a vizelettartási panaszokat?

  Vizeletürítési nehézségek Vizeletürítési nehézségek Kínos, amikor pár percenként szaladni kéne, vagy ha éppen csak csurran cseppen, és veszélyes, ha egyáltalán nem jön. Bármelyik tünettel találkozik, keresse fel korszerű szemléletű urológus szakorvosunkat!

  Ahhoz, hogy a kiválasztó szervrendszer megfelelően működjön, az agy, az izmok és az idegek összehangolt működésére van szükség, hogy a vizelet a húgyhólyagban maradjon, és az akaratlagos ürítésig ne jusson ki onnan.

  A folyamatba azonban több tényező is közbeszólhat.

  prosztatagyulladás krónikus prosztatagyulladás esetén

  A vizelettartási panaszok leggyakoribb okai vizeletelakadás okai következők: A gyógyszerek, például a vízhajtók szedése növelheti a vizeletszivárgás kockázatát. Húgyúti fertőzések.

  kismedencei fájdalom szindróma prosztatagyulladás

  Az izmok átmeneti meggyengülése prosztataműtét után. A prosztata méretváltozása — a megnagyobbodott prosztata például akadályozhatja a vizelet kiürülését.

  A túlsúly plusz terhelést jelent a has és a medence izomzata számára, így nehezebben tudja megakadályozni a vizeletszivárgást.

  fájdalom a szeméremrészben prosztatagyulladással

  Cukorbetegség vagy neurodegeneratív betegségek például Alzheimer-kór. A vizelettartási panaszok tehát több tényezőre vezethetők vissza.

  A vizeletrekedés olyan hosszan tartó folyamat, amelynek során a hólyag nem ürül ki megfelelően.

  Éppen ezért fontos az állapotfelmérés, hogy Ön a megfelelő kezelést kapja. Azaz fontos, hogy az orvosa megfelelően diagnosztizálja Önt.

  prosztatagyulladás kezelése vízkezelésekkel