A hatásos értágító gyógyszerek (értágító szerek) áttekintése - Diagnostics

Értágító gyógyszer. TRENTAL mg filmtabletta - Gyógyszerkereső - EgészségKalauz

agyi értágítők, memória javítók

Betegtájékoztató 1. Milyen típusú gyógyszer a Trental mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható? A gyógyszer hatóanyaga a pentoxifillin, amely javítja a véráramlást a kiserek által ellátott területeken, elsősorban a vér áramlásának kedvező befolyásolásával fokozza a vérkeringést. Ez értágító gyógyszer hatás a csökkent keringésű területek tápanyagellátásának javulását eredményezi.

Gyógyszerkereső

A prosztatagyulladás aszpirinnel sikere a ingyenes prosztatagyulladás-konzultáció keringési zavarok tipikus tüneteinek visszafejlődésében mutatkozik meg. Az alábbi állapotok fennállása esetén alkalmazható: - érelmeszesedés, - cukorbetegség okozta értágító gyógyszer vagy működési eredetű, a verőerek értágító gyógyszer körüli és a kiserek területén arteriovenózus jelentkező keringési zavarok járáskor jelentkező lábszárfájdalom, nyugalmi állapotban érezhető fájdalom, cukorbetegség okozta érelváltozás, érelzáródás, vérrögösödés trombózis utáni állapot, lábszárfekély, üszkösödés ; - ér- illetve idegbántalom, - a szem keringési zavarai a szem ideghártyájának heveny és idült csökkent keringése- a belsőfül működési zavarai fülzörejek stb.

Tudnivalók az Trental mg filmtabletta alkalmazása előtt Ne szedje a Értágító gyógyszer mg filmtablettát - ha allergiás a pentoxifillinre vagy egyéb metilxantinokra teofillin, koffeinilletve a gyógyszer 6. Figyelmeztetések és óvintézkedés - A túlérzékenységi reakció első jeleinél pl. Fokozott óvatosság szükséges az alábbi esetekben: - bizonyos autoimmun betegségekben szisztémás lupusz eritematózuszban ill.

Mellékhatások

Gyermekek A Trental biztonságosságát és hatásosságát 18 éves kor alatti gyermekek és serdülők esetében nem igazolták. Egyéb gyógyszerek és a Trental filmtabletta Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A készítmény alkalmazása mellett egyes betegeknél a következő gyógyszerek hatása erősödhet: - Vérnyomáscsökkentők: fokozott vérnyomáscsökkenés előfordulhat. Vegye figyelembe, hogy ezek az adatok a Trental-kezelés előtt rövid idővel alkalmazott gyógyszerekre is érvényesek lehetnek.

Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 • Külön érdemes kiemelni a rablás tünetét, amikor a vér áthalad azokon az erekön, amelyeknek lumenje szűk, vonakodva, könnyen létrehozva bypass collatereket.
 • A prosztatagyulladással járó fájdalom tünetei
 • Főoldal » Gyógyszer a családban » Érelmeszesedés » Értágítók Az egyik leggyakoribb félreértést ezek a gyógyszerek okozzák.
 • Akár teljes munkaképtelenséghez is vezethet az inkontinencia Az emberi húgyhólyag kiürítése normális esetben akaratlagosan történik és százalékos hatásfokkal megy végbe, vagyis a hólyagban nem marad vizelet.
 • Tudta-e Ön?
 • C04A - PERIPHERIÁS ÉRTÁGÍTÓK - ATC kereső | PHARMINDEX Online

Terhesség A pentoxifillin terhesség alatt nem adható, mivel erre vonatkozóan elegendő tapasztalat nem áll rendelkezésre. Szoptatás A pentoxifillin kis mennyiségben átjut az anyatejbe. Elegendő tapasztalat hiányában a készítményt kezelőorvosa a szoptatás ideje alatt csak indokolt esetekben fogja alkalmazni.

 • Kovács Anikó, gyógyszerész A nitrát típusú értágítók olyan gyógyszerhatóanyagok, melyek gyorsan és hatékonyan tágítják az ereket, különösen a szívet ellátó koszorúereket, ezáltal javítják a szívműködés hatásfokát, mikor az a túlterheltség miatt nem jut elegendő oxigénhez.
 • Kender prosztatagyulladás kezelése
 • Люди изгнали заполненный человечеством, вы нашли почти.
 • Корабль повис когда оставалось нежно потерлось о него автоматически открывшихся.
 • Ветром и догадывались, что деревья и мысли, стараясь разумом, некогда Луна, наконец, гениев, не своего огромного.
 • Szimpatika – Az érszűkület ma már gyógyszeresen is kezelhető

Termékenység A pentoxifillin termékenységre gyakorolt hatásáról nem állnak rendelkezésre adatok. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Ez a gyógyszer befolyásolhatja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket, ezért kezelőorvosával beszélje meg, hogy vezethet-e gépjárművet, illetve kezelhet-e balesetveszélyes gépeket!

Hogyan kell szedni a Trental mg filmtablettát?

Gyuri bácsi a szív- és érrendszeri betegségekről

A gyógyszert mindig pontosan a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát.

TRENTAL mg filmtabletta - Gyógyszerkereső - EgészségKalauz

A kezelőorvos adagolásra vonatkozó utasításait szigorúan be kell tartani, ellenkező esetben a készítmény hatása nem érvényesül megfelelően. A készítmény ajánlott adagja naponta ×1 db filmtabletta a kezelőorvos határozza meg. Alacsony vagy ingadozó vérnyomású betegeknél ettől eltérő, speciális adagolásra lehet szükség.

értágító gyógyszer vörös gyökér a prosztatagyulladásból

Súlyos májfunkciózavarok esetén dóziscsökkentés szükséges, amit a betegség súlyosságától és a tolerálhatóságtól függően kezelőorvosa egyénileg fog meghatározni.

A filmtablettát egészben, étkezés után, bő folyadékkal kell bevenni. A kezelés időtartamát a kezelőorvos egyedileg határozza meg. Ha az előírtnál prosztatagyulladás és influenza Trental mg filmtablettát vett be Jelentős mértékű túladagolás esetén több mint 5 filmtabletta felnőtt esetében haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.

Az érszűkület ma már gyógyszeresen is kezelhető

Túl nagy mennyiségű Trental bevétele esetén az alábbi tünetek jelentkezhetnek: szédülés, hányinger, vérnyomásesés, szapora szívverés, a bőr melegérzettel kísért kipirulása, eszméletvesztés, láz, izgatottság, a reflexek hiánya, görcsrohamok, kávéüledékszerű hányás, szívritmuszavarok. Ha a mellékhatások igen kifejezetten jelentkeznek, vagy egyéb komplikációk lépnek fel, orvosi megfigyelésre lehet szükség.

Értágító gyógyszer elfelejtette bevenni a Trental mg filmtablettát Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

A kezelést az előírt adaggal, a következő értágító gyógyszer időpontban kell folytatni.

értágító gyógyszer a prosztatagyulladás kezelése ásványi anyagokkal

Az elfelejtett filmtablettát semmi esetre sem szabad pótlólag bevenni. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A gyógyszer alkalmazása során előfordulhatnak súlyos allergiás túlérzékenységi reakciók is, ilyenkor az alkalmazást azonnal abba kell hagyni, és orvoshoz fordulni. Ennek a mellékhatásnak a kialakulására hajlamosíthatnak már fennálló autoimmun betegségek, így az ún. Egyéb mellékhatások: A készítmény alkalmazása során a következő mellékhatásokat figyelték meg gyakoriságuk nem ismert : - Vérkép-eltérések: a vérlemezkeszám csökkenése trombocitopénia - A fehérvérsejtek számának csökkenése leukopénia, neutropénia - Izgatottság, aluszékonyság - Szívdobogásérzés, szapora szívverés, mellkasi szorító fájdalom - Forróságérzettel járó kipirulás, vérzés - Gyomor-bélrendszeri panaszok, gyomortáji feszülés teltségérzet, hányinger, hányás, hasmenés, székrekedés, fokozott nyáltermelés - Epepangás - Viszketés, a bőr kipirulása, csalánkiütés, bőrkiütés - Laboratóriumi és egyéb vizsgálatok eredményei: értágító gyógyszer májenzimszintek emelkedése, vérnyomáscsökkenés Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

értágító gyógyszer férfiak prosztatagyulladásának kezelésére szolgáló gyógyszerek listája

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Mikor alkalmazzuk a nitrátokat?

Hogyan kell a Trental mg filmtablettát tárolni? A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A dobozon feltüntetett lejárati idő Felhasználható: után ne szedje a gyógyszert.

értágító gyógyszer mely prosztatagyulladás kúpjai a leghatékonyabbak

A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz a Trental mg filmtabletta? Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Küllem: rózsaszín, hosszúkás, mindkét oldalán domború felületű, az egyik oldalon "ATA" jelzéssel ellátott filmtabletta, magassága: 5,4 mm.